10 Temmuz 2009 Cuma

Bozcaada..Tavsiyelerim..


Geçen hafta Bozcaada'daydım.Bozcaada, Ege Denizi’nin kuzeyinde, Çanakkale iline bağlı küçük bir ada. Anlatması zor cennet gibi bir ada.Arabayla Çanakkale'ye ordanda Ezene'ye gidiliyor.Sonrada 30 dakikalık bir arabalı vapurla adaya ulaşılıyor.Mamma Mia'nın sinema filmini izleyen beni anlayacaktır şu anda.Çünkü ada'yı gördüğüm anda aklıma filmdeki ada geldi.Gittiğim haftasonu şansa Şarap Tadım Haftası'na denk geldi.Bozcaada'nın en büyük üç şarapçısı olan Talay,Yunatçılar ve Ataol Şarapçılık 3 akşam kendi şarap çiftliklerinin önünde mini festival tarzı geceler düzenlediler.Tabii şaraplar herkese dağıtılıyor.Bizde tadım haftası ya tatmamak olmaz(!) diye her şaraptan tattık.. Sonra Bozcaada merkezde hangi sokak benim hangi sokak senin bilemedik valla:) Şaka bir yana şaraplar çok lezzetli, genelde hepsi tatlı şaraplar.Ataol ve Corvus'un beyaz tatlı şaraplarını tavsiye ederim.
Her gittiğim tatili ve ilginç yerleri unutmamak ve başkalarıyla paylaşmak adına ajandama yazdığım kısa notları sizlerle paylaşmak istiyorum.
Ben Ataol Butik Hotel'de kaldım.Yeri tam merkezin içinde.Ataol'lar Bozcaada'nın en büyük şarap merkezine sahipler.Merkez'den 10 dakika uzaklıkta bir bölgede kocaman çiftlikleri var.İsterseniz çiftlikten konaklıyorsunuz istersenizde butik otelde.Otel, 10 odaya sahip ve kendinizi evinizde gibi hissettiriyor.Sabahları önündeki küçük bahçesinde çok çeşitli bir kavaltı hazırlıyorlar, isteyen olursa Ataol'un çiftliğine gidip oradada kahvalti edebiliyor.Bir sabahta Ada Cafe'de kahvaltı etmenizi öneririm.Birde Rengigül Butik Otel var.Bu otelide çok tavsiye etmişlerdi fakat Ekim ayına kadar haftasonları yerleri yok!!
Balık sevenler için cennet Bozcaada.Sahilinde yan yana bir çok balık restoranı bulunuyor.Size tavsiye edebilceğim 2 balıkçı var.Tenedos Balıkçısı ve Lodos Balıkçısı.İkisininde mezeleri muhteşem.Tenedos'a giderseniz istakoz yemeyi unutmayın.
Öyle Çeşme, Bodrum gibi yemekten sonra gidilcek barlar yok adada.Ama çok keyifli şarap, peynir keyfi yapabilceğiniz cafeler var.Bir tanesi Polente Cafe.Şarap'tan sıkılan olursa Mojito'su çok lezzetli.Birde Limon Cafe var.Arka bahçesinde oturup keyif yapmak herşeyi unutturuyor.Çalan müzikler hep 80'lerden.(Gerçi ben Bozcaada'dayken Michael Jackson'ı kaybettiğimiz için gittiğim her yer sadece MJ'in şarkılarını çalıyordu.) Otele dönmeden evvel gece Mado'nun tam karşısında ki Meşhur İzmir Lokmacısından lokma alın üstünede bol tarçın atmayı unutmayın!
Derseniz ki balıktan çok sıkıldık her gün öğlen,akşam balık yiyoruz o zaman Polente Cafe'nin yanında ki pideciden kaşarlı-kıymalı pide yiyin.

Küçük küçük butikler var alışveriş yapabilceğiniz.Şarapla ilgili küçük aksesuarlar satan ve incik boncukcular her yerde..

Gündüzleri gitmek için sadece 2 plaj bulunuyor.Bi tanesi Mitos Plajı, diğeri ise Ayazma Plajı. Mitos biraz daha çeşme, bodrum plajları gibi.Ayazma ise hafta içi sakin kafa dinleyebilceğiniz bi yer fakat haftasonu ÇOK kalabalık oluyor.
Ayazma'ya giderseniz Vahit'in Yeri adlı restorana gidip Midye Dolma yiyin gerçekten insan doymuyor.Mitos'ta da Patlicanlı Pilav mükemmel:) Patlican sevmememe rağmen..

Ada'da araba dışında çok sayıda scooter bulunuyor.Genelde herkes scooterla dolaşıyor.Kirası çokda pahalı diil.Günlük 50 TL ödüyosunuz.Bisikletin günlüğü 35 TL olunca scooter daha mantıklı geliyor..

Son olarak her gün merkezden 19:45'te kalkan bir shuttle var.O shuttle'ı kullanan amca yıllardır Bozcaada'da yaşıyormuş.2 saatlik bir ada turu yaptırıyor.Anlattığı hikayeler çok ilginç ve dinlemeye değer.Güneşin batışını izlettirmeye rüzgar güllerini götürüyor ve sık sık görülmeyecek bir manzarayla karşılaşıyorsunuz.

İyi eğlenceler ve tatiller diliyorum.
P.S. Sevgilinizle gidin derim.. :)

0 yorum: